Camiel Eurlings

Camiel Eurlings is voormalig president-directeur van KLM. Eurlings werd op 16 september 1973 geboren in het Limburgse Valkenburg, waar hij ook opgroeide. Door zijn politieke carrière is hij geen onbekend gezicht in Nederland. De opa van Eurlings was een man die hard werkte om het voor zijn zoon mogelijk te maken om te kunnen gaan studeren. Zo kon het dat de vader van Camiel Eurlings Gedeputeerde van Limburg en uiteindelijk burgemeester van Valkenburg aan de Geul werd. De keuze om de politiek in te gaan heeft hij dus niet van een vreemde. Eurlings ziet zijn vader als grote voorbeeld: ‘Zijn positieve levensinstelling inspireert mij zeer.’

Studie & politiek

Camiel EurlingsNa de lagere school in Valkenburg te hebben doorlopen ging Camiel Eurlings naar het Sint Maartenscollege, waar hij zijn gymnasiumdiploma behaalde. In 1991 startte hij met een studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Eurlings werd in 1994, toen hij twintig jaar oud was, gemeenteraadslid van Valkenburg aan de Geul. Vier jaar later behaalde hij cum laude zijn ingenieurstitel met als specialisatie bedrijfseconomie en marketing. Op dat moment kreeg Eurlings ook sterke interesse in en ambitie om de landelijke politiek in te gaan. Hij kwam bij het CDA op de kieslijst terecht voor de Tweede Kamerverkiezingen. Door actief campagne te voeren werd Eurlings met voorkeursstemmen gekozen en was hij op zijn 24ste Kamerlid. Zes jaar later, in 2004, kon hij zichzelf tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement de jongste lijsttrekker van de Europese verkiezingen noemen. In het Europees Parlement werd hij voorzitter van de CDA-delegatie. Camiel Eurlings werd in 2007 benoemd tot minister van Verkeer en Waterstaat. Als minister van Verkeer en Waterstaat hield hij zich veel bezig met het vergroten van de wegcapaciteit. Zo kwam hij met de veelbesproken kilometerheffing, een wetsvoorstel dat uiteindelijk nooit is doorgevoerd.

KLM

Drie jaar later vroeg toenmalig premier en CDA-leider Balkenende aan Camiel Eurlings om bij de aankomende verkiezingen lijsttrekker te worden. Echter, Eurlings deelde mee dat hij niet verder zal gaan in de politiek. Hij stelde zich dan ook niet verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Een klein jaar later werd het dan ook tijd voor iets nieuws en in 2011 kwam Eurlings in het bestuur van KLM. Twee jaar later werd hij CEO van de luchtvaartmaatschappij. Hij vindt het prettig dat hij voor zijn nieuwe functie een minder publiek leven leidt. Hij ziet zichzelf niet als baas die in zijn eentje opereert, maar als iemand die met iedereen samenwerkt. Eurlings: ‘Dit bedrijf is van ons allemaal. Wij vallen samen aan.’ In datzelfde jaar werd hij ook lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Privéleven

Camiel Eurlings houdt veel van sport. In zijn vrije tijd deed hij veel aan wielrennen. Hij fietste onder meer de Ventoux op, samen met zijn vader. Tegenwoordig fietst hij minder, maar doet hij wel fanatieker aan hardlopen. Zo liep hij de marathon van New York. In 2011 koos Eurlings ervoor om de politiek te verlaten zodat hij een gezin kon stichten met zijn toenmalige Hongaarse vriendin. Deze relatie liep echter op de klippen. In april 2014 werd bekend dat Camiel Eurlings een relatie heeft met topmodel Wendy Dubbeld. Die relatie hield echter maar kort stand, waarna Eurlings met Tessa Rolink een relatie kreeg. Laatstgenoemde deed eind 2015 aangifte tegen hem vanwege een vermeende mishandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *