Else Bos

Else Bos is sinds 2013 CEO van de Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Bos werd in 1959 geboren in Rotterdam. PGGM was eerst onderdeel van Pensioenfond Zorg en Welzijn (PFZW), maar is sinds 2008 als zelfstandige uitvoeringsorganisatie hiervan gescheiden. PGGM is nog steeds de pensioenuitvoerder van PFZW.

Loopbaan

Else-BosElse Bos studeerde van 1979 tot 1983 econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar studie te hebben afgerond ging zij werken voor ABN en later voor ABN Amro. Ze bekleedde hier diverse functies. Zo was ze van 1991 tot 1995 Senior VP Departement Rentabiliteit, bij ABN Amro DG Planning & Control. Daarna was ze een jaar directeur Particulieren district Amsterdam bij ABN Amro Netherlands. Van 1996 tot 1999 was ze Director Private Banking bij ABN Amro Netherlands Division. Van 1999 tot 2001 was ze COO van ABN Amro Asset Management Amsterdam. In 2001 stapte Bos over naar NIB Capital Asset Management. Hier was ze Co Head Investments en COO/CFO. In 2002 begon Bos bij PGGM. Hier had ze eerst verschillende functies voordat ze CEO van de pensioenuitvoerder werd. Zo was ze eerst COO van PGGM Investments, daarna CEO van PGGM Investments, waarbij ze ook tot de Raad van Bestuur van PGGM toetrad. Hierna was ze Chief International Business van PGGM. In 2013 werd Bos CEO van PGGM. Ze was zoals gezegd al lid van de Raad van Bestuur van PGGM en had bovendien ook al opgetreden als waarnemend CEO van PGGM.

Nevenfuncties

Naast haar functie als bestuurder van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM bekleedt Else Bos diverse nevenfuncties. Zo is zij lid van de Raad van Commissarissen van Emory University (Goizueta Business School, Atlanta, Georgia. Ook is zij sinds 2010 lid van de Raad van Commissarissen van Isala Klinieken, Stickting Waarborgfonds Eigen Woningen en Sustainalytics Holdings BV. Ook zit ze sinds 2008 bij de Raad van Commissarissen van de NEDERLANDSE WATERSCHAPSBANK N.V. Daarnaast zit ze in de Raad van Toezicht van De Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet.

Harde werker

Else Bos is ambitieus en werkt graag hard. Toen bij PGGM de functie van CEO vrijkwam besloot ze dan ook te overleggen met haar man. De conclusie was dat deze baan goed bij haar zou passen. Haar man werkt bovendien parttime sinds de kinderen kwamen. Bos kreeg hierdoor de kans om fulltime te werken. Inmiddels gaan de kinderen het huis uit. Bos maakt voor haar werk als CEO veel uren. Vooral doordeweeks werkt ze heel veel, maar ook in de weekenden besteedt ze nog veel tijd aan haar werk. Naar eigen zeggen heeft ze dan ook weinig slaap nodig. Desondanks is er ook tijd voor ontspanning. Zo ervaart zij haar werk als toezichthouder van De Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet als ontspannend. Ook gunt ze zichzelf wel eens een weekend vrij en in de zomer van 2013 zat ze in Frankrijk om even bij te tanken.

Privé

Else Bos is op het moment van schrijven (2014) getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze woont in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *